Crunchy zoet zure salade



Crunchy zoet zure salade uit Laos

Bundel raapstelen (gescheurd in kleinere stukken, kan eventueel vervangen worden door spinazie)
Zak waterkers, dikkere stelen verwijderd
200 gram taugé
4 lente uien, in dunne reepjes gesneden
2 wortels julienne gesneden
100 gram geroosterde cashewnoten, grof gehakt
Handvol verse munt
Handvol verse basilicum

dressing:
2 el olie
3 teentjes knoflook, in plakjes gesneden
2 el limoensap
2 el lichte sojasaus
1 dessertlepel ahornsiroop
2 rode chilipepers, dun gesneden

Meng de raapstelen met de waterkers, taugé in een schaal. 
Maak de dressing: in een pan met een dikke bodem de olie verhitten en de knoflook bruin bakken (niet te bruin, dan wordt het bitter). Haal de pan van het vuur en voeg de limoensap, sojasaus, ahornsiroop en de chili's toe. Goed roeren zodat alles gecombineerd is, laat ietsjes afkoelen en giet over de salade heen.
Garneer de salade met de lente ui, wortel, cashew nootjes en de kruiden (basilicum, munt).




Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten