Gekruide Indiase bloemkool en aardappeltjes

Een zeer makkelijk gerecht om te maken, en zalig om mee te nemen als lunch. Maak dus een extra grote portie zodat je wat overhoudt om de volgende dag mee te nemen :-)
Ik heb het geserveerd bij een Indiaas getinte curry (zoete aardappel, linzen, ui in een tomatensaus met garam massala) met bruine rijst en naan. Dit gerecht zal zeker vaker op het menu komen te staan.


Gekruide Indiase bloemkool en aardappeltjes
450 gram aardappels
olie om in te bakken
1 tl komijnzaadjes
1 verse groene peper, fijn gesneden
450 gram bloemkool, in kleine roosjes gescheurd
1 tl korianderpoeder
1 tl komijnpoeder
½ tl chilipoeder
½ tl kurkumapoeder
½ tl zout
handje verse gehakte koriander voor garnering

Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Kook ze voor ongeveer 10 minuten. Afgieten en zet apart.

In een pan/wok olie verhitten, hierin de komijnzaadjes bakken tot ze beginnen te sputteren (ong 2 minuten). Voeg de groene peper toe en  roer alles 1 minuut door.

Daarna de bloemkoolroosjes erbij voegen en alles ongeveer 5 minuten roerbakken.

Vervolgens aardappeltjes en de kruiden (behalve de verse koriander) toevoegen en alles 7-10 minuten laten bakken tot zowel de aardappels als de bloemkool goed zijn.

Opdienen met en bestrooien met verse koriander.






Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten