Hornhuizen: Ode aan het bietje te Wongema


Wongema is gelokaliseerd in een voormalig dorpscafé in het uiterste noordwesten van Groningen: Hornhuizen. Je kunt er werken, eten, slapen en drinken: Wongema is een meerdaagse werkplek voor (kunst- en ontwerp)onderwijs en een tijdelijk onderkomen voor allerhande werkers en vergaderaars. Het cafe heeft regelmatig een programma met diverse activiteiten.

Gisteravond werd hier een ode aan het bietje gegeven: twee koks gingen aan de slag met een 5-gangenmenu met in de hoofdrol de biet. Vooraf hebben we aangegeven dat wij veganistisch eten en dat was geen probleem, het werd voor ons aangepast!


Als appetizer kregen we een hapje met aardappel, biet en hazelnoot (de overige gasten kregen een gevuld eitje, ik vond dit toch een stuk meer bijzonder en veel lekkerder!). Erbij een glaasje gele bietensap met wodka.

Vervolgens een grote schaal met heerlijk vers pitabrood en enorm lekkere bietenhumus. We hebben geprobeerd het recept te ontfutselen van Fiona: gepofte biet, gepofte knoflook, kikkererwten, tahin, sesamolie en komijn. Nu maar met de verhoudingen aan de slag :-)


Als tweede voorgerecht een carpaccio van biet (gepoft & gezouten) met bietensalsa met pruim en noten.

Tussendoor een bietengranité: fijngeraspte biet invriezen en steeds elk half uur even omroeren.



Het hoofdgerecht was gefrituurde biet met risotto en paddenstoelen. Er werden extra schalen met risotto en paddenstoelen gebracht en dat ging allemaal goed op.

Als dessert kregen we eigenlijk echt iets afwijkend van de niet-veganisten. De rest had chocoladetaart met roze merengue, wij kregen verwarmde in drank ingelegde pruimen met chocoladesaus en gekonfijte gember. Dit was eigenlijk niet zo heel bijzonder en enorm vullend.

Al met al een superleuke ervaring en zeker een locatie om in te gaten te houden voor toekomstige activiteiten!


Wongema
Tammingastraat 58
9978 PD Hornuizen
Print Friendly and PDF

2 opmerkingen:

  1. Was weer supergezellig! Misschien een keertje bieten-hummus try-outs vergelijken met elkaar, met of zonder een snufje fenegriek ;) ?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Was inderdaad echt weer enorm leuk! Try-outs klinken goed :-) Ik had al wat gelijkende recepten gevonden maar dat heb je vast voorbij zien komen op pinterest denk ik ?
      Tot gauw!

      Verwijderen