Zoete aardappel boerenkool ovenschotel

Het klinkt niet aantrekkelijk, maar dit is echt lekker! Het is een recept uit Lauren Ulm's Vegan YumYum. Een absolute aanrader wat betreft vegan kookboeken. Nog nooit is er iets niet bevallen aan een recept wat ik uit dit boek heb gemaakt. De "kaassaus" die door dit gerecht gaat is echt zeer lekker en kan ook goed in andere gerechten gebruikt worden (ik heb er al wat mee geëxperimenteerd).


Zoete aardappel boerenkool ovenschotel (3-4 personen)

Fusilli pasta (ik heb speltpasta gebruikt) voor 2 personen
1 zak fijngesneden boerenkool van 300 gram
3 grote zoete aardappelen, geschild en in hapklare stukjes
panko broodkruim

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water (!) en voeg de laatste 3 minuten ook de boerenkool toe.
Kook in een andere pan in ruim water de zoete aardappel tot deze gaar is, maar niet te zacht.
Verhit ondertussen de oven tot 200C en maak de kaassaus.

"Kaassaus":
1 cup ongezoete sojamelk
1/3 cup cashewnoten, een paar uur geweekt en uitgelekt
1/3 cup edelgist (natuurwinkel)
3 el sojasaus
2 el plantaardige margarine
2 el tahini
1 el citroensap
1 tl mosterd
1/4 tl gemberpoeder
snufje nootmuskaat
3/4 tl gedroogde tijm
½ tl gerookte paprikapoeder
zwarte peper en zout naar smaak

Meng alle ingrediënten voor de kaassaus in een blender (of keukenmachine) tot een gladde massa.

Meng zowel de pasta, boerenkool als de zoete aardappel en de kaassaus door elkaar. Doe alles in een ovenschaal en bedek met een klein laagje panko broodkruim. Zet in de oven voor ongeveer 20 min, tot het panko broodkruimlaagje goudbruin is.




Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten