Kluai Buat Chi

....Kluai Buat Chi ? Oftewel het Thaise dessert Bananen in kokosmelk, maar de Thaise naam klinkt natuurlijk veel spannender. Het is een simpel dessert, maar zo ont-zet-tend lekker!
Machtig dat wel, maar als je weet dat dit eraan komt moet je gewoon even een plekje vrij houden in je buikje ;-)

Ik heb er zelf wat kaneel overheen gestrooid, waarschijnlijk hoort dat niet maar ik vond het wel erg lekker.


Bananen in kokosmelk
3 bananen, geschild, gehalveerd en dan in drieën gesneden
1 blik kokosmelk
¼ cup kokoscreme (let op dus niet de melk, maar echt de dikke creme "coconut cream")
 ½ cup suiker (ik heb minder gedaan, ik ben niet zo'n zoetekauw)
½ tl zout

Doe de kokosmelk in een steelpan en verwarm op medium vuur tot het kookt.
Zet het vuur zachter en voeg de bananen toe. De bananen moeten zachter worden, goed in de gaten houden dat het niet té zacht wordt want dan wordt het slijmerig en dat is dus niet lekker. Hoe lang het duurt hangt af van de rijpheid van je bananen.
Zet het vuur uit en voeg de suiker en het zout toe. Zachtjes roeren tot het opgelost is, de stukjes banaan moeten wel heel blijven. Verdeel de bananen met de kokosmelk over de serveerschaaltjes en giet/verdeel vervolgens de kokoscreme erover heen.
Optioneel: strooi er wat kaneel overheen.


Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten